Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

Mercedes W123 200D,240D,300D tájékoztató matricái

Egy szépen restaurált autónál ügyelni kell a részletekre is, hiszen az autó eredeti állapotát kell minél jobban visszaállítani, vagy az eredetiségét megőrizni. Ha már eljutottunk erre a fanatikus szintre, vagy inkább nevezhetném, művészi restaurációra akkor nem hiányozhatnak az autón gyárilag elhelyezett tájékoztató, figyelmeztető címkék sem! Az alábbiakban láthatók a matricák, és elhelyezkedésük a karosszérián, motoron, illetve egyéb helyeken. Haladjunk akkor az elejétől a végéig..

A motortér titkai: 

Az utastér:
Az utastér belseje nemsok információs matricát rejt. Persze ha jól körbenézünk, akkor esetleg assistance matricát felfedezhetünk a kesztyűtartó ajtó belsején, a pohártartó kialakítás között. Egyes kereskedések a „B” oszlopra helyezték. Az EPC hoz az autóhoz a téli gumival még biztonságosan vezethető maximális sebességre figyelmeztető matricát, de erről semmi infót nem sikerült beszerezni mivel már nem rendelhető. Nem hiányozhat viszont az elsősegély csomagot tartalmazó dobozka fedelén lévő címke!

Érdekességként említeném meg az Amerikába exportált típusok szélvédőjén található „aláírásos matricát” 

 

Az üzemanyag betöltő fedél varázsa:A fedél kinyitása után a következő képnek kell minket fogadnia!

 

A csomagtér rejtelmei:
A hátfalon található műanyag takarón a következő címkéket találhatjuk. A bal vontatással kapcsolatos információkat tartalmaz, például hogyan vontassuk le a „jaktot horvááátba”. A jobb pedig a pótkerék guminyomásának értékére ad útmutatást.


Akkor ez lenne a tájékoztató, figyelmeztető matricák gyűjteménye. Persze az itt feltüntetett címkék elhelyezkedése, és kinézete egyes autóknál évjárat szerint eltérő lehet, de a képeken feltüntetett típusok a cikkszámok alapján megrendelhetők...  

Üdv:
Ata