Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Üdv.


Ha valaki otthon szeretné cserélni a hátsó kerékcsapágyait, annak szüksége lesz a következő kulcsra:


Ennek elkészítési menete:

Be kell szerezni olyan dugókulcsot, aminek a külső átmérője 55mm. A belső az ki fogja adni elméletileg, de ha lehet 41-esnél nagyobb ne legyen, mert ekkora kulcsnyílású lapolásnál a legnagyobb átmérő 48mm.

Tehát ha meg van az áldozat, menjünk el egy esztergályoshoz, akinek van keményfém szerszáma, esetleg türelme hozzánk mivel nehéz esztergálni a Cr-V ötvözetet.

A belső részét a dugókulcsnak esztergáltassuk ki 48-as átmérőre olyan 10mm mélyen.
Ha már ott vagyunk esztergáltassuk ki a központosító-vezető csapot is. Az egész elkészül egy 10centis rúdanyagból felfogással együtt. Először esztergáljuk le akkora átmérőre, hogy a hatlapolás részbe szorosan illeszkedjen. (Ez a méret a kulcsnyílással megegyező)
Ha ez meg van, akkor lehet a vezető csap részét 27mm-es átmérőre leesztergáltatni kb. 50mm hosszan, majd hagyjunk kb. 15mm-es részt amit a hatlapolásba fogunk illeszteni, utána le lehet szúrni a darabot.


Ha ez meg van szükségünk lesz egy marógépre a fogak kialakításához. Megpróbálhatod magad is flexszel, de azzal nem lesz olyan pontos a művelet.

A fogak szélessége 7mm és egymáshoz képest a körgyűrűn 90°-ban helyezkednek el.

Ha a fogak is készen vannak akkor kell egy hornyos anya, hogy ráfaragjuk az egészet, ne akkor kelljen még belőle reszelgetni, mikor már a fél hátulját szétkaptuk és az autó alatt szentségelünk..

Itt találtok egy kinyomtatható 1:1-es méretarányú műhelyrajzot is, ami némi segítséget nyújt a gépkezelőnek:

http://w123club.hu/images/fbfiles/files/krms_kulcsj_Modell_1.pdf


Remélem tudtam segíteni.

balage